მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » სტაფილოს კატლეტი
16:19
სტაფილოს კატლეტი


სტაფილოს კატლეტი

 

მასალა:

სტაფილო 1,2 კგ.

რძე 1 ჭიქა

მანანის მურღული 90გრ.

კვერცხი 1.

პურის ფქვილი ამოსავლებად

მცენარეული ზეთი შესაწვავად

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

სტაფილო გავთალოთ, დავჭრათ მსხვილად, დავასხათ ცოტა ცხელი წყალი და ვხარშოთ 7–10 წუთი, დავასხათ ცხელი რძე და ვხარშოთ კიდევ 10 წუთი, შემდეგ თან ვურიოთ და თანდათან ჩავყაროთ მანანის მურღული, ვადუღოთ კიდევ 10–15 წუთი. მომზადებული მასა გავაცივოთ 40 °С–მდე, დავამატოთ კვერცხი, მარილი და ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე (სტაფილო უნდა ჩავჭყლიტოთ). მიღებული მასისგან გავაკეთოთ სასურველი ფორმები, ამოვავლოთ პურის ფქვილში და შევწვათ კატლეტი ორივე მხრიდან. სუფრაზე გატანის წინ კატლეტები მოვათავსოთ თეფშზე და მოვასხათ არაჟანი (სურვილისამებრ შეგვიძლია გავაფორმოთ მწვანილით ოხრახუშით).

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2225 | დაამატა: natia | ტეგები: სტაფილოს კატლეტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: