მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » სომხური ლავაშის რულეტი
22:06
სომხური ლავაშის რულეტი


სომხური ლავაშის რულეტი

 

მასალა:

სომხური ლავაში (თხელი)  3.

ხორცის ფარში (ღორის+საქონლის 1:1)  300-400გრ.

ხახვი  1 თავი

სტაფილო 1.

პომიდორი 1-2.

ყველი  50გრ.

ნიორი 1-2 კბილი

სალათის ფურცლები,ოხრახუში, კამა და მაიონეზი გემოვნებით.

მომზადება:

ხახვი წვრილად დავჭრათ. სტაფილო გავხეხოთ.გახურებულ ზეთიან ტაფაზე მვშუშოთ ხახვი. სამი წუთის შემდეგ სტაფილო დავამატოთ და  ისიც მოვბრაწოთ სანახევროდ მომზადებამდე. სტაფილოსა და ხახვს დავუმატოთ ფარში და შევწვათ, პერიოდულად მოვურიოთ, 20-25 წუთი მომზადებამდე, დავამარილოთ, მოვაყაროთ პილპილი.  პომიდორი რგოლებად დავჭრათ.  ყველი გავხეხოთ. სალათის ფურცლები გავრეცხოთ და გავაშროთ. მაიონეზი დაპრესილ ნიორს შევურიოთ. მწვანილი წვრილად დავჭრათ. ლავაშის ფენა გავშალოთ. წავუსვათ ნივრიანი მაიონეზი, თანაბრად დავადოთ ფარში ისე, რომ ნაპირებამდე არ გავიდეთ და მოვაყაროთ მწვანილი.მეორე ფენას ასევე წავუსვათ მაიონეზი ორივე მხარეს და დავაფაროთ ფარშს. მთელ ზედაპირზე მოვალაგოთ სალათის ფურცლები, ფურცლებზე კი - პომიდორის მრგვალი ნაჭრები, შემდეგ მოვასხათ მაიონეზი. პომიდორი დავფაროთ ლავაშის მესამე, ორივე მხრიდან ცოტა მაიონეზიანი ფენით. ზევიდან ლავაშს მოვაყაროთ ყველი და ფრთხილად რულეტად გადავახვიოთ. მომზადებული რულეტი მაცივარში ჩავდოთ 30-60 წუთით, მერე კი დავჭრათ (1,5-2 სმ.).

კატეგორია: ცხოველის ხორცის კერძები | ნანახია: 4901 | დაამატა: natia | ტეგები: სომხური ლავაშის რულეტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: