მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » სოკოს ღვეზელი
15:39
სოკოს ღვეზელი


სოკოს ღვეზელი

 

მასალა:

1კგ.სოკო

500გრ.ფქვილი

100გრ.ზეთი

1 კვერცხი

2ცალი ხახვი

30გრ.შაქარი

5 გრ.დროჟი

მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

სოკო კარგად გავრეცხოთ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და მოვხარშოთ ხახვი დავჭრათ ალყა ალყა  და მოვხრაკოთ ზეთში ცოტა რომ შეწითლდება დაუმატოთ მოხარშული და ცოტა ხელით გავწუროთ სოკო რომ წყლიანი არ იყოს

 

ცომის მომზადება:

ფქვილს შეურიოთ კვერცხი,დროჟი,200 მლ.წყალი,შაქარი,მარილი,ზეთი მოზელილი რბილი ცომი ჩავდოთ მინის ცოტა ზეთ ცასმულ ჭურჭელში ,დავაფაროთ ცელოფანი და დავდგათ თბილ ადგილას დაახლოებით 1ან 2 საათი რომ გაფუვდეს,როცა გაფუვდება ჩავზილოთ ხელმეორედ და დაველოდოთ მეორედ გაფუებას. როცა  ცომი მზად იქნება მოვჭრათ პატარა გუნდები და გავაბრტყელოთ ხელით თითეეულ გუნდაზე დავდოთ დაახლოებით 1ან 2 ს.კ. გამზადებული სოკოს გულსართი და შევკრათ გამზადებული ღვეზელები დავდოთ ცხიმ წასმულ ჟარუნზე ზემოდან წავუსვათ კვერცხის გული და შევდგათ გაზქურაში გამოსაცხობად დაახლოებიტ 30-35 წუთში მზად იქნება.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2136 | დაამატა: natia | ტეგები: სოკოს ღვეზელი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: