მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » შვრიის ხრაშუნები თაფლით და ფორთოხლით
23:13
შვრიის ხრაშუნები თაფლით და ფორთოხლით


შვრიის ხრაშუნები თაფლით და ფორთოხლით

 

მასალა:

250გრ.  შვრია

4 ს/კ.  შაქარი

100გრ.  კარაქი

4 ს/კ.  თაფლი

4 ს/კ. ფორთოხლის ლიქიორი

2 ს/კ. ფქვილი

1 დიდი ფორთოხლის ცედრა

ნიგოზი ან მიწის თხილი გემოვნებით.

მომზადება:

კარაქი, შაქარი და თაფლი გავადნოთ დაბალ ცეცხლზე. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ ფქვილი, კარგად გავხსნათ თაფლიან მასაში. შემდეგ შევურიოთ ლიქიორი, ცედრა და შვრია. დაჭრილი ნიგოზი ან მიწის თხილი. მასა შევდგათ მაცივარში 30 წუთით, შემდეგ ჩაის კოვზით დაალაგეთ საცხობ ფურცელზე3-4 სმ-ის დაშორებით და გამოვაცხოთ. თუ ფორთოხლის ლიქიორი არ გვაქვს, შეგვიძლია ფორთოხლის წვენი და არაყი შევურიოთ ერთნაირი პროპორციით, თუმცა, ლიქიორი სჯობია. თაფლი უნდა იყოს ნატურალური.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1868 | დაამატა: natia | ტეგები: შვრიის ხრაშუნები თაფლით და ფორთოხლი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: