შაქარლამა ნუშით - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 6
სტუმარი: 6
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » შაქარლამა ნუშით
12:53
შაქარლამა ნუშით


შაქარლამა ნუშით

 

მასალა:

პურის ფქვილი 700გრ.

შაქრი 2 ჭიქა

კვერცხი 3ც.

კარაქი 200გრ.

ცხიმი არაჟანი 200გრ.

გათეთრებული ნუში 100გრ.

გათეთრებული ნიგოზი 150გრ.

ილი 1/2 ჩ/კ.

მომზადება:

კარაქი გავადნოთ დაბალ ტემპერატურაზე და ცოტა გავაცივოთ. ნიგოზი მოვხალოთ და გავაცალოთ კანი ხელით. შემდეგ დავჭრათ მსხვილ ნაჭრებად, ასევე დავჭრათ ნუშიც. ჯამში ავთქვიფოთ კვერცხი შაქართან ერთად. ცოტ–ცოტა შევურიოთ ფქვილი, დავამატოთ კარაქი, არაჟანი და ილი. ცომი ვზილოთ 10 წუთი. შემდეგ ცომს დავამატოთ ნუში, ნიგოზი და კარგად მოვზილოთ. ცომი გავაბრტყელოთ და ამოვჭრათ მრგვალად (ჭიქით ან რაიმე სხვით). მოვათავსოთ ცხიმწასმულ ფორმაზე და გამოვაცხოთ გცხელებულ აირღუმელში 180 °С ტემპერატურაზე, მოვარდისფრო ფერის მიღებამდე დაახლოვებით 20 უთი.

(არაჟანი შეგვიძლია შევცვალოთ ნაღებით, ხოლო ნუში და ნიგოზი შეგვიძლია შევცვალოთ ქიშმიშით – გამოდის უფრო რბილი ცომი).

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 594 | დაამატა: natia | ტეგები: შაქარლამა ნუშით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: