საცივი - 24 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » საცივი
22:48
საცივი


საცივი

 

მასალა:

ინდაური ან ქათამი

მიხაკი 3-4ც.

ნიგოზი 500გრ.

ნიორი 4 კბილი

ხახვი 4-5თავი

ძმარი 1 ს/კ.

ზაფრანა 2 ჩ/კ.

ნახარში წვენი 10 ჩ/კ.

უცხო სუნელი 4 ჩ/კ.

წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

გასუფთავებული, გარეცხილი ფრინველი ქვაბში მოვათავსოთ, დავასხათ წყალი, დავდგათ ცეცხლზე და ნახევრად მოვხარშოთ. მერე ამოვიღოთ წვენიდან, დავდოთ თუნუქის ფურცელზე და შევგდათ აირღუმელში შესაწვავად. ბულიონს მოვხადოთ ცხიმი და მასში მოვშუშოთ ხახვი, როცა ოდნავ გავარდისფერდება ჩავასხათ ბულიონში. ნიგოზი ხორცსაკებ მანქანაში კარგად გავატაროთ. ყვითელი ყვავილი კარგად დავნაყოთ მარილთან ერთად, ჩავანაყოთ ნიორი, ავურიოთ ნიგიზში და ხელით ვსრისოთ, სანამ საკმაო რაოდენობის ზეთს არ გამოვადენთ. ცალკე დავნაყოთ ნიგოზთან ერთად უცხო სუნელი,დარიჩინი, მიხაკი, ქინძის მარცვლები, წიწაკა. ყველაფერი ეს გავხსნათ თბილ ბულიონში, კარგად მოურიოთ, გავატაროთ საცერში და დავდგათ ნელ ცეცხლზე მოსახარშად. ორი კვერცხის გული გავხსნათ ერთ სუფრის კოვზ ძმარში და როცა საცივი თითქმის მზად იქნება, ნელა ჩავასხათ და თან ვურიოთ რომ არ აგვეჭრას. ადუღებამდე ჩავაწყოთ შიგ ნაჭრებათ დაჭრილი შემწვარი ინდაუღი ან ქათამი და წამოდიღებისთანავე გადმოვდგათ ცეცხლიდან. როცა მზად იქნება, საცივი ამოვიღოთ ლანგარზე და სუფრაზე მიტანის წინ ნიგვზიდან გამოხდილი ზეთი მოვასხათ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 716 | დაამატა: natia | ტეგები: საცივი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: