სამარხვო ტორტი - 30 მარტში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 30 » სამარხვო ტორტი
18:23
სამარხვო ტორტი


სამარხვო ტორტი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

მაგარი (მუქი) ჩაი 1 ჭიქა

თაფლი 1 ჭიქა

მცენარეული ზეთი 1/2 ჭიქა

სოდა 0,5 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

ქიშმიში გემოვნებით.

 

შიგთავსი:

ჟოლოს (მალინა) და ქლიავის ჯემი (ან ნებისმიერი სხვა ხილის ჯემი) გემოვნებით.

 

მომზადება:

ჩაიში გავხსნათ თაფლი, შემდეგ დავამატოთ შაქარი, ზეთი, სოდა ძმრით ათქვეფილი, ქიშმიში, ფქვილი, და კარგად ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული ცომი გავყოთ სამ ნაწილად, ერთ ნაწილში დავამატოთ კაკაო, კარგად ავურიოთ, ჩავასხათ პერგამენტჩაფარებულ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ აირღუმელში (დანარჩენი ორი ნაწილიც ასევე გამოვაცხოთ კაკაოს გარეშე).

 

ტორტის აწყობა:

თეთრ ბისკვიტს წავუსვათ ჟოლოს ჯემი, დავაფაროთ ყავისფერი ბისკვიტი, წავუსვათ ქლიავის ჯემი, დავაფაროთ თეთრი ბისკვიტი და კვლავ წავუსვათ ჟოლოს ჯემი. მომზადების შემდეგ შევინახოთ მაცივარში რამოდენიმე საათით.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 3657 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხვო ტორტი | რეიტინგი: 4.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: