სამარხვო კექსი - 23 მარტში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 23 » სამარხვო კექსი
18:38
სამარხვო კექსი


სამარხვო კექსი

 

მასალა:

პურის ფქვილი დაახლოებით 2 ჭიქა

შაქარი 3/4 ჭიქა

ქიშმიში (ან ცუკატები) 0,5 ჭიქა

წვრილად დაჭრილი ნიგოზი 0,5 ჭიქა

მურაბა (ნებისმიერი ხილის, უკეთესია თხელი თუ იქნება) 2 ს/კ.

ნახევარი ლიმონი (დაბლენდერებული ან გახეხილი)

კაკაო 2 ს/კ.

ზეთი 2 ს/კ.

თბილი წყალი 1 ჭიქა (ან ცოტა მეტი)

სოდა 1 ჩ/კ.

შაქარის პუდრა გემოვნებით.

მომზადება:

წყალში გავხსნათ სოდა, დავამატოთ კაკაო, ზეთი, მურაბა, ნიგოზი, ქიშმიში, შაქარი, დაბლენდერებული ლიმონი, კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი და კვლავ ავურიოთ (ცომს უნდა ჰქონდეს სქელი არაჟნის კონსისტენცია). მომზადებული მასა ჩავასხათ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაში და გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 4537 | დაამატა: natia | ტეგები: სამარხვო კექსი | რეიტინგი: 5.0/4
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: