მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 10 » საქონლის ენა ნაღების სოუსში ქართულად
21:26
საქონლის ენა ნაღების სოუსში ქართულად


საქონლის ენა  ნაღების სოუსში ქართულად

 

მასალა:

საქონლის ენა (მოხარშული) 1,5კგ.

ხახვი 2 თავი.

სოკო (გაყინული) 500გრ.

ნიგოზი 2 ჭიქა

ნიორი 4–5 კბილი

ნაღები 500 მლ.

კარაქი შესაწვავად

ოხრახუში, კამა, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

მოხარშული ენა დავჭრათ დიდი ზომის ნაჭრებად, მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე. ტაფაზე გავადნოთ კარაქი, დავყაროთ მასზე მრგვალად დაჭრილი ხახვი და ცოტათი მოვბრაწოთ, შემდეგ დავამატოთ დაჭრილი სოკო, გავაჩეროთ გაზქურაზე 2–3 განუწყვეტლივ ვურიოთ. ნიგოზი და ნიორი გავატაროთ ხორცსაკეპმანქანაში ისე რომ ნიგოზს ზეთი გამოუვიდეს. ნიგვზიან მასას შევურიოთ ნაღები, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ. დაჭრილ ენაზე მოვათავსოთ სოკო–ხახვით, მოვასხათ ნიგვზიანი სოუსი, დავაფაროთ სახურავი ან დავფაროთ ფოლგით და შევდგათ გაცხელებულ (150* გაცხელებულ) აირღუმელში დაახლოებით 40 წუთით. მომზადების შემდეგ მოვაყაროთ დაჭრილი მწვანილი, გავაფორმოთ პომიდორით. სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1843 | დაამატა: natia | ტეგები: საქონლის ენა ნაღების სოუსში ქართულა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: