მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » ფორთოხლის ცუკატები
23:01
ფორთოხლის ცუკატები


ფორთოხლის ცუკატები

 

მასალა:

1კგ. ფორთოხლის ქერქი

1.400კგ. შაქარი

3 ჭიქა წყალი.

მომზადება:

ფორთოხლას ქერქები გავაცალოთ (ვეცადოთ, გარჩევისას ფორთოხლის ქერქებს დიდი რაოდენობით არ მივაყოლოთ თეთრი ნაწილი), ქერქები ჩავალბოთ ცივ წყალში 3 დღის განმავლობაში, დილა-საღამოობით ვუცვალოთ წყალი. შემდეგ წამოვადუღოთ 20-25 წუთი, გადავუწუროთ და დავჭრათ სასურველ ზომაზე. შაქრითა და წყლით მოვამზადოთ სიროპი. მდუღარე სიროპში ჩავყაროთ ქერქები და წამოვადუღოთ 5-10 წუთი. შემდეგ გადმოვდგათ ცეცხლიდან და გავაცივოთ. დაახლოებით 5-6 საათში ისევ წამოვადუღოთ 10 წუთის განმავლობაში. ასე გავაკეთოთ 3-4 ჯერ 10-12 საათის ინტერვალით (ანუ 2-3 დღის განმავლობაში დილით და საღამოს). თანდათანან ქერქებზე შაქარი დაკრისტალდება და გაშრება. ბოლო წამოდუღების შემდეგ გადავიტანოთ რაიმე დაფაზე და გავშალოთ რომ გაშრეს.შევინახოთ ჰერმეტულად დახურულ ჭურჭელში. საკმაოდ დიდხანს (3 თვემდე) ინახება.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 2071 | დაამატა: natia | ტეგები: ფორთოხლის ცუკატები | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: