მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 18 » ფორთოხლის ლიქიორი
18:21
ფორთოხლის ლიქიორი


ფორთოხლის ლიქიორი

 

მასალა:

ფორთოხალი 8–10ც.

არაყი 1,5ლ.

შაქარი 1კგ.

დარიჩინი და ფორთოხლის ცედრა (კანი) გემოვნებით.

მომზადება:

ფორთოხალს გამოვწუროთ წვენი, დავამატოთ არაყი, შაქარი, კარგად ავურიოთ, ჩავასხათ ქილაში, შემდეგ, მომზადებულ სითხეში ჩავდოთ მარლაში გახვეული დარიჩინი და ფორთოხლის ცედრა (კანი), ქილა დავდგათ თბილ ადგილზე 1,5–2 თვით. ამის შემდეგ მარლა ამოვიღოთ, ხოლო ქილაში დარჩენილი მასა გავფილტროთ. მიღებული ლიქიორი ჩავასხათ ქილებში და გავაჩეროთ კიდევ 2–3 თვე.

კატეგორია: ლიქიორი | ნანახია: 3575 | დაამატა: natia | ტეგები: ფორთოხლის ლიქიორი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: