მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 2 » ფხვიერი ტორტი
18:21
ფხვიერი ტორტი


ფხვიერი ტორტი

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვლი 400გრ.

კარაქი ან მარგარინი (ოთახის ტემპერატურის) 250გრ.

შაქარი 150გრ.

კაკაო 3–4 ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

შიგთავსი:

კვერცხი 4ც.

შაქარი 200გრ.

არაჟანი 100მლ.

ხაჭო 500გრ.

პურის ფქვილი 2ს/კ.

ვანილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ კარაქი, შაქარი, კაკაო, ვანილი და კარგად ავურიოთ ხელებით (მასა უნდა იყოს ფხვიერი). გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ კარაქი, ჩავყაროთ მასში მომზადებული ფქვილიანი მასისს ნახევარზე მეტი, შემდეგ ზედაპირზე ფრთხილად დავასხათ მომზადებული შიგთავსი, მოვაყაროთ დარჩენილი ფქვილიანი მასა და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 40–50 წუთის განმავლობაში.

 

შიგთავსის მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად აქაფებამდე, შემდეგ დავამატოთ ხაჭო, არაჟანი, ვანილი, ფქვილი და კვალავ ავთქვიფოთ ერთიანი მასის მიღებამდე.

კატეგორია: ტორტები | ნანახია: 2137 | დაამატა: natia | ტეგები: ფხვიერი ტორტი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: