მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ფელამუში
21:58
ფელამუში


ფელამუში

 

მასალა:

ყურძნის წვენი  1ლ.

ფქვილი  1,5 ჩ/ჭ.

მომზადება:

ბადაგი წამოვადუღოთ და მოვხადოთ ქაფი. მეორე დღეს გავწუროთ საცერში, დავდგათ ცეცხლზე და შევათბოთ. გადმოვდგათ ცეცხლიდან და ნელ-ნელა ჩავაყაროთ წმინდად გაცრილი პურის ფქვილი (ან სიმინდის), თან კოვზით განუწყვეტლივ ვურიოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. როცა ფქვილს სულ ჩავყრით და კარგად გავხსნით, შევდგათ ისევ დაბალ ცეცხლზე, ვადუღოთ და თან კოვზით განუწყვეტლივ ვურიოთ, რომ ძირზე არ მიიწვას. ადუღებიდან 5-6 წუთის შემდეგ გადმოვდგათ და დავანაწილოთ პორციებად სასურველ ჭურჭელში. ასეთი ფელამუშით ან თათარით შეიძლება გაკეთდეს ჩურჩხელა.

ფელამუში არის-(ბადაგი სიმინდის ფქვილით).

თათარა  არის-(ბადაგი პურის ფქვილით).

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 9089 | დაამატა: natia | ტეგები: ფელამუში | რეიტინგი: 1.8/6
სულ კომენტარები: 2
1 Litsu  
0
უკაცრავად, მაგრამ პურის ფქვილით დამზადებულ ამ ტკბილეულს ჰქვია თათარა და არა ფელამუში! ფელამუში არის მჭადის ფქვილისაგან დამზადებული და უფრო თხელიცაა. ძირეული განსხვავებაა მათ შორის!!!

2 natia  
0
ქვევით არ წერია განმარტება მაგის თაობაზე რაზეც შენ წერ? biggrin

სახელი *:
Email *:
კოდი *: