ფახლავა - 1 ნოემბერში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
....
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [201]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [96]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [200]
ნამცხვრები [71]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1001
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 12
სტუმარი: 12
მომხმარებელი: 0
......
www.wsa.ge
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 1 » ფახლავა
17:52
ფახლავა


ფახლავა

 

მასალა:

ცომი:

კვერცხი 1ც.

წყალი 1 ჭიქა

ძმარი 3 ს/კ.

ზეთი 3 ს/კ.

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

მარგარინი 300გრ.

 

შიგთავსი:

თაფლი 500გრ.

გატარებული ნიგოზი 400გრ.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ მიქსერით, დავასხათ წყალი (ოთახის ტემპერატურის), ძმარი, ზეთი, დავაყაროთ ფქვილი და მოვზილოთ მაგარი ცომი. გავყოთ 2 ნაწილად, თითოეული ნაწილი გავაბრტყელოთ, წავუსვათ 50გრ. მარგარინი, დავკეცოთ კონვერტისებურად და შევინახოთ მაცივარში (15–20წთ.). ეს პროცესი გავიმეოროთ სამჯერ. შემდეგ ორივე ცომი გამოვიღოთ მაცივრიდან, თითოეული გავყოთ სამ ნაწილად, გავაბრტყელოთ ცალ–ცალკე თხლად, გამოსაცხობ ფორმას წავუსვათ მარგარინი, დავადოთ 1 ცალი გაბრტყელებული ცომი, წავუსვათ მომზადებული შიგთავსი, დავაფაროთ მეორე ცომი და ასე გავიმეოროთ ბოლომდე, ბოლო ფენას წავუსვათ ნიგვზიანი შიგთავსი. ფახლავა გამოვაცხოთ 150* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 45 წუთის განმავლობაში. (თუ თაფლი ცოტა გვაქვს შეგვიძლია ცომს წავუსვათ ჯერ თაფლი და შემდეგ მოვაყაროთ ნიგოზი).

 

შიგთავსის მომზადება:

თაფლი გავადნოთ წყლის აბაზანაზე, დავამატოთ გატარებული ნიგოზი, კარგად ავურიოთ და გავაჩეროთ წყლის აბაზანაზე რათა თაფლი არ გაცივდეს.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 1321 | დაამატა: natia | ტეგები: ფახლავა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email:
კოდი *: