მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » პრასი ყველით და ნიგვზით
18:29
პრასი ყველით და ნიგვზით


პრასი ყველით და ნიგვზით

 

მასალა:

პრასი  6ც.

ყველი  200გრ.

რძე 50 მლ.

ნიგოზი  100გრ.

დაფქვილი წიწაკა და მარილი.

მომზადება:

პრასი გავასუფთავოთ, მოვაჭრათ თეთრი ნაწილი და მოვწალოთ ადუღებულ წყალში 10 წუთის განმავლობაში. დაახლოებით 50გრ. ყველი შევინახოთ, დანარჩენი გავხეხოთ, დავასხათ რძე და გავაცხელოთ დაბალ ტემპერატურაზე სანამ ყველი მთლიანად არ გადნება, შემდეგ მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა. ნიგოზი გავატაროთ და დავამატოთ ყველს. პრასი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე, მოვასხათ ნიგვზიან–ყველიანი მასა, დარჩენილი ყველი გავხეხოთ და მოვაყაროთ პრასს. გამოვაცხოთ პრასი გაცხელებულ გაზქურაში, რამოდენიმე წუთი, ოქროსფრად შებრაწვამდე.

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 1650 | დაამატა: natia | ტეგები: პრასი ყველით და ნიგვზით | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: