მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » "ოჯახური" ქათმითა და კარტოფილით
22:03
"ოჯახური" ქათმითა და კარტოფილით


"ოჯახური" ქათმითა და კარტოფილით

 

მასალა:

ქათამის ხორცი 1 კგ.

ყველი  200გრ.

კარტოფილი  2 კგ.

სტაფილო  0.5 კგ. (სურვილისამებრ)

ხახვი  2-3 თავი

ნიორი  2-3 კბილი

მაიონეზი ან არაჟანი  3 ს/კ.

დაფნის ფოთოლი 1–2ც.

ზეთი შესაწვავად

შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

გავთალოთ კარტოფილი და სტაფილო. დავჭრათ მოზრდილი ზომის ნაჭრებად და მოვხარშოთ მარილიან და დაფნის ფოთლიან წყალში 10–15 წუთის განმავლობაში. გადავუწუროთ წყალი და გადავიტანოთ რაიმე სხვა ჭურჭელში. მოათავსოთ ღუმელში შესადგმელ ფოდნოსზე, რომელსაც ცოტაოდენი ზეთი ექნება წინასწარ მოსხმული, ქათმის თეთრი ხორცი ან ქათმის ბარკლები დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და ასევე მოვხარშოთ მარილიან და დაფნის ფოთლიად წყალში 5 წუთით. გადავუწუროთ წყალი და გადავიტანოთ ჯამში; ხახვი დაჭერით რგოლებად, მაიონეზში ან არაჟანში აურიეთ ცოტაოდენი წყალი, ისე, რომ საშუალო სისქის თხევადი მასა მიიღოთ. ავურიოთ დანაყილი ნიორი, გავახუროთ ღუმელი 220 გრ-მდე; კარტოფილი და სტაფილო (სურვილისამებრ) გავშალოთ ფოდნოსის ძირზე და ზემოდან მოვაყაროთ ხორცი და ხახვი, თანაბრად გაანაწილოთ. მოვაყაროთ შავი პილპილი, მარილი და შევდგათ ღუმელში, როცა შეწითლდება, გამოვიღოთ და მოვაყაროთ ყველი და მოვასხათ ნივრიანი მასა, ისევ შევდგათ ღუმელში და შევბრაწოთ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2464 | დაამატა: natia | ტეგები: ოჯახური ქათმითა და კარტოფილით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: