ნუშის გოზინაყი - 29 დეკემბერში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  დეკემბერი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 5
სტუმარი: 5
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » დეკემბერი » 29 » ნუშის გოზინაყი
15:27
ნუშის გოზინაყი


ნუშის გოზინაყი

 

მასალა:

თაფლი 500გრ.

ნუში 500გრ.

შაქარი 2 ს/კ.

მომზადება:

ნუში დავჭრათ თხლად (წვრილად). (თუ კანგაცლილი ნუში არ გვაქვს მაშინ გარჩეული ნუში მდუღარე წყალში ცავყაროთ 5–7 წუთი, შემდეგ ამოვიღოთ, კანი მოვაშოროთ და გავაშროთ. ნუში დავჭრათ წვრილად და მოვხალოთ).  თაფლი ჩავასხათ თუჯის ან ალუმინის ქვაბში, დავადგათ გაზქურაზე დაბალ ტემპერატურაზე და წამოვადუღოთ. თაფლის მასა ხის კოვზით ვურიოთ, როცა წამოდუღდება და აქაფდება ცეცხლიდან გადმოვდგათ, შევაგრილოთ და ისევ გაზქურაზე დავდგათ. ესე გავიმეოროთ 2–3–ჯერ რომ თაფლი კარგად შესქელდეს, დავამატოთ შაქარი, ცოტახანში დავამატოთ დაჭრილი ნუში და გამუდმებით ვურიოთ. 4–5 წუთის შემდეგ როცა ნუშს ფერი შეეცვლება ქვაბი გადმოვდგათ გაზქურიდან. მომზადებული მასა მაშინვე გადავიტანოთ ხის სველ დაფაზე, ცომის გასაბრტყელებელი დავასველოთ და გავაბრტყელოთ მასა ან ხელით გადავანაწილოთ დაფაზე, გვერდები შევუსწოროთ და სველი დანით ცხელივე დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად. გოზინაყის ნაჭრები დავაწყოთ თეფშზე და მივიტანოთ სუფრაზე.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 1745 | დაამატა: natia | ტეგები: ნუშის გოზინაყი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1  
მოგესალმებით ! მე ვარ საიტ : georgianhistory.ucoz.com - ის მთავარი შემქმნელი და ადმინისტრატორი . ძალიან მომწონს თქვენი საიტი . ძალიან კმაყოფილი ვარ . მე მინდა რომ ჩემს საიტზე დავდო ყველაფერი ეს რაც თქვენ გაქვთ . (არ გეწყინოთ ) , თან დავადებ ბოლოში რომ ეს მასალა არის : samzareulo.ucoz.com -დან და ამით ვეცდები თქვენც მოგიმათოთ პრესტიჟი და მეც მოვიმატო . მინდა დაკავშირება ამ საიტის შემქმნელ-ადმინისტრატორთან . რადგან მაქვს რამდენიმე კითხვა და ძალიან მადლიერი ვიქნები თუ მომაქცევს ყურადღებას და დამეხმარება . წინასწარ გიხდით უღრმეს მადლობას . ( ჩემი საიტი სულ რაღაც 2 დღეა რაც შეიქმნა ) . მადლობთ ! მე ვარ ჯონი ზაალიშვილი .

სახელი *:
Email *:
კოდი *: