მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 14 » ნამცხვარი ტარტალეტკები ხილით
16:41
ნამცხვარი ტარტალეტკები ხილით


ნამცხვარი ტარტალეტკები ხილით

 

მასალა:

კვერცხი 2ც.

შაქარი 0,5 ჩ/ჭ.

კარაქი 250გრ.

არაჟანი 2 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

 

შიგთავსი:

ვაშლატამა 250–300გრ.

კარაქი 100გრ.

შაქარი გემოვნებით.

 

ბეზე:

კვერცხის ცილა 6ც.

შაქარი 6 ს/კ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

2 კვერცხის გული გავთქვიფოთ მიქსერით ნახევარ ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად. თანდათან შევათქვიფოთ 250გრ. დარბირებული კარაქი, 2 ს/კ. არაჟანი, სოდა ძმრით, დავაყაროთ 2–2,5 ჩ/ჭ. ფქვილი და მოვზილოთ რბილი ცომი.ავიღოთ ალუმინის სპეციალური ფორმები, წავუსვათ რაიმე ცხიმი (კარაქი ან მარგარინი), ჩავდოთ ცომის პატარა გუნდები და ხელით გავაბრტყელოთ, ისე რომ ცომი ჩავიდეს ფორმების ღარებში (ცომით ფორმა არ უნდა გავავსოთ, რადგან იგი ცხობაში იმატებს), თითოეული ფორმა მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ აირღუმელში. გამოცხობის შემდეგ თითოეული ნაცხავარი გადმოვიღოთ ფორმიდან, თითოეულის ცენტრში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი, შემდეგ ტორტის მოსართავის საშუალები ნამცხვრებს მოვასხათ ბეზე, დავაწყოთ პერგამენტდაფარებულ ფორმაზე და შევდგათ აირღუმელში (აირღუმელის ქვედა პარა გამოვრთოთ) ვაცხოთ კიდევ 10 წუთი სანამ თავი არ შეებრაწება ბეზეს.

 

შიგთავსის მომზადება:

ვაშლატამა დავჭრათ პატარა კუბიკებად, დავამატოთ  შაქარი, კარაქი, დავდგათ გაზქურაზე და ვთშოთ დარბილებამდე.

 

ბეზეს მომზადება:

6 კვერცხის ცილა ავთქვიფოთ მიქსერით გათეთრებამდე, შემდეგ დავამატოთ 6 ს/კ. შაქარი და კვლავ ავთქვიფოთ მიქსერით, დავამატოთ 1ც. ვანილი და ისევ ავთქვიფოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 3735 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი ტარტალეტკები ხილით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: