მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 19 » ნამცხვარი „შეყვარებული ზღარბი“
17:30
ნამცხვარი „შეყვარებული ზღარბი“


ნამცხვარი „შეყვარებული ზღარბი"

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 2,5 ჭიქა

მარგარინი 200გრ.

შაქარი 1 ჭიქა

კვერცხი 3ც.

კეფირი ან არაჟანი 0,5 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

ძმარი 1 ს/კ.

 

კრემი:

კვერცხი 3ც.

შაქარი 1,5 ჩ/ჭ.

ფქვილი 6 ს/კ.

კარაქი 100გრ.

რძე 1,5ლ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ შაქართან ერთად, დავამატოთ დარბილებული კარაქი, არაჟანი და კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ სოდა ძმრით ათქვეფილი, ფქვილი და კარგად ავურიოთ. მომზადებული ცომი გავყოთ 2 ნაწილად, თითოეული ნაწილი მოვათავსოთ პერგამენტჩაფარებულ კარაქწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე და გამოვაცხოთ 180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში. გამომცხვარი ბისკვიტი ცოტა გავაცივოთ, შემდეგ ჭიქის საშუალებით ამოვჭრათ რგოლები, ბისკვიტის დარჩენილი ნაწილები დავფხვნათ. თითოეული რგოლი გავჭრათ შუაზე, ერთ ნაწილს წავუსვათ კრემი, დავაფაროთ მეორე ნაწილი, წავუსვათ კრემი თავზე და ირგვლივ და ამოვავლოთ დაფხვნილ ბისკვიტში, შემდეგ ნაწილი ნამცხვარი გავაფორმოთ ნებისმიერი ჯემით, ხოლო ნაწლი ალუბლის მურაბით. დავდგათ გრილ ადგილზე 2 საათით.

 

კრემის მომზადება:

კვერცხის გულისა და შაქრისაგან გავაკეთოთ გოგლი–მოგლი, დავამატოთ ფქვილი, ადუღებული რძე და კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, დავდგათ ნელ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. დუღილისას კრემს ვურევთ განუწყვეტლივ ხის კოვზით. შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, გავაცივოთ, დავუმატოთ მიქსერით ათქვეფილი კარაქი, ვანილი და კვლავ ავთქვიფოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2243 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი „შეყვარებული ზღარბი“ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: