ნამცხვარი „ღიმილი შვებულების შემდეგ“ - 2 თებერვალში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 2 » ნამცხვარი „ღიმილი შვებულების შემდეგ“
18:19
ნამცხვარი „ღიმილი შვებულების შემდეგ“


ნამცხვარი „ღიმილი შვებულების შემდეგ"

 

მასალა:

პურის ფქვილი 3–4 ჭიქა

კვერცხი 2ც.

შაქარი 1 ჭიქა

მარგარინი 250გრ.

კაკაო 3–4 ს/კ.

სოდა 1 ჩ/კ.

ვანილი 1ც.

 

შიგთავსი:

ხაჭო 500გრ.

კვერცხი 2ც.

კარაქი 100გრ.

სახამებელი (კრახმალი) 1 ს/კ.

 

მინანქარი (გლაზური):

რძე 3 ს/კ.

შაქარი 3 ს/კ.

კაკაო 3 ს/კ.

კარაქი 50გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კვერცხს შევურიოთ შაქარი, გამდნარი მარგარინი, ფქვილი, სოდა, ვანილი, კაკაო და მოვზილოთ ცომი. მომზადებული ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ხოლო მეორე ნაწილი შევინახოთ მაცივარში (საყინულეში). ხაჭოს შევურიოთ შაქარი, დავამატოთ კარაქი, შემდეგ კვერცხი, სახამებელი (კრახმალი) და კარგად ავურიოთ, მომზადებული მასა მოვათავსოთ ცომზე, შემდეგ მაცივრიდან გამოვიღოთ გაყინული ცომი, მოვახეხოთ შიგთავსს მთლიან ზედაპირზე და გამოვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში დაახლოებით 40–50 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაცივოთ და მოვასხათ მინანქარი (გლაზური).

 

მინანქარის (გლაზურის) მომზადება:

შაქარს დავამატოთ კაკო, რძე, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ შესქელებამდე, შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან ავურიოთ კარაქი, ვანილი ცოტა შევაგრილოთ და შემდეგ გამოვიყენოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 3865 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი „ღიმილი შვებულების შემდეგ | რეიტინგი: 2.2/6
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: