მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 14 » ნამცხვარი ეკლერი ალუბლის კრემით
16:38
ნამცხვარი ეკლერი ალუბლის კრემით


ნამცხვარი ეკლერი ალუბლის კრემით

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 150გრ.

წყალი 1 ჭიქა

კარაქი 100გრ.

კვერცხი 4ც.

ცოტა მარილი.

 

კრემი:

კარაქი 100გრ.

შაქარი 200გრ.

ალუბალი 150გრ.

ხაჭო 200გრ.

ქიშმიში 100გრ.

ვანილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავამატოთ კარაქი, მარილი, დავდგათ გაზქურაზე, წამოვადუღოთ, შემდეგ ნელ–ნელა დავამტოთ ფქვილი, კარგად ავურიოთ, გაზქურაზე გავაჩეროთ 2 წუთი (ცომი არ უნდა დაგვეწვას), შემდეგ გადმოვდგათ მასა გაზქურიდან, სწრაფად დავამატოთ ყველა კვერცხი და კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. გამოსაცხობ ფორმაზე დავაფაროთ პერგამენტის ქაღალდი, წავუსვათ ზეთი და სუფრის კოვზის საშუალებით, პატარა ფორმებად მოვათავსოთ მომზადებული მასა, შემდეგ შევდგათ 175* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 35–45 წუთის განმავლობაში. გამომცხვარი ეკლერები გამოვიღოთ აირღუმელიდან, ცოტა გავაცივოთ, შემდეგ თითოეული გავჭრათ შუაზე ორ ფენად, წავუსვათ მომზადებული კრემი და დავაფაროთ მეორე ფენა.

 

კრემის მომზადება:

ალუბალს (კურკა გამოვაცალოთ) დავაყაროთ შაქარი, დავამატოთ 1 ს/კ. წყალი, დავდგათ გაზქურაზე და ვადუღოთ დაახლოებით10 წუთი სიროფის შესქელებადე. ხაჭო ალუბლის სიროფთან ერთად დავაბლენდეროთ, დავამატოთ ვანილი, დარბილებული კარაქი და კვლავ ავთქვიფოთ, შემდეგ დავამატოთ ქიშმიში და ბრთხილად ავურიოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 2238 | დაამატა: natia | ტეგები: ნამცხვარი ეკლერი ალუბლის კრემით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: