მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » მწყრის ხარჩო ნიგვზით
17:22
მწყრის ხარჩო ნიგვზით


მწყრის ხარჩო ნიგვზით

 

მასალა:

მწყერი 4–5.

ხახვი  3.

ნიორი  3-4 კბილი

ტომატი  1 /.

ნიგოზი  1 ჭიქა ან ნახევარი

ხმელი ქინძი  1 /.

ყვითელი ყვავილი  1 /.

დაფქვილი წიწაკა და მარილი  გემოვნებით.

მომზადება:

მწყერი გავრეცხოთ და დავჭრათ ნაჭრებად, ჩავყაროთ დიდ ტაფაში ან ქვაბში, დავასხათ ცოტა წყალი და მოვთუშოთ. როცა ხორცი ჩარბილდება, დარჩენილი სითხე შევინახოთ ცალკე. მწყერი შევაწითლოთ თუ ცხიმი არ არის საკმარისი, მაშინ დავამატოთ მცენარეული ზეთი ან კარაქი. ხორცის შეწითლების შემდეგ ჩავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, გავაგრძელოთ თუშვა ხახვის შეწითლებამდე. შემდეგ დავამატოთ ტომატი, დავნაყოთ ნიგოზი, ხმელი ქინძი, ნიორი და წიწაკა ერთად. გავხსნათ გადანახულ ბულიონში. ქვაბში ჩავუშვათ დანაყილი საკმაზი და დავასხათ ადუღებული ცხელი წყალი, ისე რომ ხორცი დაფაროს 2-3 სმ-ზე. მოვურიოთ და დავტოვოთ დაბალ ცეცხლზე დაახლოებით 30-40 წუთი, სანამ ნიგოზი კარგად არ ჩაიხარშება. ჩახოხბილი გავსინჯოთ მომზადების ბოლოს, თუ რაიმე აკლიადავამატოთ (მარილი, წიწაკა).

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2676 | დაამატა: natia | ტეგები: მწყრის ხარჩო ნიგვზით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: