მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  სექტემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » სექტემბერი » 9 » მოხარშული ხბოს ენა ნივრის და ღვინის სოუსში
20:09
მოხარშული ხბოს ენა ნივრის და ღვინის სოუსში


მოხარშული ხბოს ენა ნივრის და ღვინის სოუსში

 

მასალა:

ხბოს ენა 3ც.

ხახვი 2–3 თავი

თეთრი მშრალი ღვინო 200მლ.

პურის ფქვილი 2 ს/კ.

შავი წიწაკის მარცვლები 10ც.

დაფნის ფოთოლი 2ც.

ნიორი 2 კბილი

ქინძი 1 კონა

ზეთი 50მლ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხბოს ენა, შავი წიწაკის მარცვლები, დაფნის ფოთოლი და მთლიანი ხახვი ჩავაწყოთ ადუღებულ წყალში, ვხარშოთ 1,5–2 საათი. ხახვი დავჭრათ წვრილად და შევწვათ  ტაფაზე ზეთში დარბილებამდე, შემდეგ დავამატოთ ფქვილი, ავურიოთ და შევწვათ. ტაფაზე დავასხათ ღვინო და 2 ჭიქა ბულიონი (ხბოს ენის), ავურიოთ და ვადუღოთ 10–15 წუთი. ხბოს ენას მოვაცალოთ კანი, დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და ჩავყაროთ ღვინის სოუსში ტაფაზე, დავამატოთ გატარებული ქინძი, ნიორი, მოვაყაროთ მარილი და მივიყვანოთ ადუღებამდე. მომზადების შემდეგ სუფრაზე გავიტანოთ ცხლად.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1781 | დაამატა: natia | ტეგები: მოხარშული ხბოს ენა ნივრის და ღვინის | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: