მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » მეგრული (სულგუნი)
21:44
მეგრული (სულგუნი)


მეგრული (სულგუნი)

 

მასალა:

ახალი იმერული ყველი 1კგ.

რძე (შრატი (სველი) ან წყალი) 3ლ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ქვაბში გავაცხელოთ წყალი, რძე ან სველი, 70-80 °С.–მდე და გადმოვდგათ გაზქურიდან. ყველი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და ჩავაწყოთ რძეში (სველში ან წყალში), ყველიან მასას ვურიოთ ხის კოვზით 7–10 წუთი, ვეცადოთ პლასტიურობამდე მივიყვანოთ. ყველის მასა მოვათავსოთ დაფაზე და დავიწყოთ სულგუნის ფორმირება: გარეთა გვერდები ბურთისებურად ავუკეცოთ შიგნით და კვლავ გავაბრტყელოთ ბურთი, ეს პროცედურა გავიმეოროთ რამოდენიმეჯერ (სანამ არ გამაგრდება). შემდეგ ხელებით შემოვასწოროთ გვერდები და მივცეთ ფორმა. ყველი ჩავდოთ ცივ წყალში 2 საათით – გამაგრებისთვის და ფორმის მიცემისთვის. მომზადებული ცომი მოვათავსოთ მრგვალ ფორმაზე, მოვაყაროთ მარილი, დავდგათ ცივ ადგილას (სურვილისამებრ შეგვიძლია მივირთვათ რამოდენიმე საათის შემდეგაც, მაგრამ ამ შემთხვევაში ყველი მაგარი არ არის, 2–3 საათის შემდეგ არის უფრო გემრიელი).

კატეგორია: რძის ნაწარმი | ნანახია: 4555 | დაამატა: natia | ტეგები: მეგრული (სულგუნი) | რეიტინგი: 1.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: