მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » მეგრული ხაჭაპური
14:33
მეგრული ხაჭაპური


მეგრული ხაჭაპური

 

მასალა:

1კგ. ფქვილი

30-50გრ. საფუარი

2 ჩ/ჭ. წყალი ან რძე

5 ს/კ. ცხიმი

3-4ც. კვერცხი ცომისთვის

1კგ. ყველი

2-3ც. კვერცხი შიგთავსისთვის.

მომზადება: 

გავათბოთ წყალი ან რძე, გავხსნათ შიგ საფუარი, დავუმატოთ კვერცხი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი, შევაზილოთ ცხიმი, შემდეგ მოვაყაროთ ცოტა ფქვილი და დავდგათ თბილ ადგილას 3-4 საათი. დავფშვნათ ყველი, დავუმატოთ კვერცხი და ცოტაოდენი ცხიმი. გავაბრტყელოთ ცომი, მივცეთ მრგვალი ფორმა, მოვათავსოთ ზედ ყველის მასა, მოვუკარათ პირი, გავაბრტყელოთ, ზემოდან წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხის გული, მოვაყაროთ წვრილად დაფშვნილი ან მოვაწყოთ დაჭრილი ყველის ნაჭრები. შევდგათ გასქურაში და გამოვაცხოთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 4110 | დაამატა: natia | ტეგები: მეგრული ხაჭაპური | რეიტინგი: 5.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: