მეგრული (გებჟალია) - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » მეგრული (გებჟალია)
20:40
მეგრული (გებჟალია)


მეგრული (გებჟალია)

 

მდუღარე 0,5 ლ  რძეში ჩაყარეთ თხლად დაჭრილი ჭყინტი ყველი და წამოადუღეთ. მოხარშული ყველი გადმოიღეთ ღრმა ფსკერიან ჭურჭელზე და განაგრძეთ ზელა. რძეს, რომელშიც იხარშებოდა ყველი, დაუმატეთ პიტნა და მარილი. დაჭერით ყველი ნაჭრებად და მოასხით პიტნიანი საწებელი.

ეს კერძი უხდება ღომს.

დაგჭირდებათ:

უმარილო, ჭყინტი ყველი - 1 ან 2 თავი

პიტნა (1 კონა), მწვანე წიწაკა (თუ მწარე არ გიყვართ ნახევარი პარკი საკმარისია), მარილი - თუ არ დაგეზარებათ როდინში დანაყეთ, ასე უფრო გემრიელია. თუ არა, დაბლენდერებულსაც არა უშავს. - ეს შიგთავსია.

მაწონი - 1 ქილა, განიერპირიანი ქვაბით ცეცხლზე შემოდგით წყალი. (არ აადუღოთ, ისე გააცხელეთ, რომ ხელი არ დაგწვათ). სანამ წყალი გაცხელდება, ყველი დათალეთ თითის სისქე ნაჭრებად. ყველის ნაწილი ჩადევით ქვაბში (ძირი რომ დაფაროს იმდენი) და დააცადეთ 5 წუთი, მერე ხის კოვზით მოსინჯეთ, ყველი უნდა დარბილდეს და გაიწელოს. სწრაფად გადმოიტანეთ სინზე ("Поднос") და მართკუდხედის ფორმაზე გააბრტყელეთ 1-1,5 სმ სისქეზე. ზემოდან გადაუსვით წინასწარ მომზადებული შიგთავსი და რულეტივით გადაახვიეთ. ოდნავ აცადეთ, რომ შეგრილდეს და სასურველ ზომაზე დაჭერით (მე რომბების ფორმით ვჭრი). მზა ნაჭრები გადააწყვეთ მინის რღმა ჯამში, ხოლო სინში მოგროვილი წვენი ცალკე ჭურჭელში გადაინახეთ. იგივე წესით მოამზადეთ დარჩენილი ჭყინტი ყველი. მაწონი გაქენით და ნელ-ნელა ჩაუმატეთ ცალკე მოგროვილი წვენი. (ცოტა თხელი გააკეთეთ, რადგან ყველი სითხეს შეიწოვს). შეგიძლიათ შიგთავსის 1-2 კოვზიც დაამატოთ. ეს მასა მოასხით ყველს და შედგით მაცივარში. 1 საათი საკმარისია. მეგრული კერძია.

კატეგორია: რძის ნაწარმი | ნანახია: 1957 | დაამატა: natia | ტეგები: მეგრული (გებჟალია) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: