მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » მარწყვის პეროგი
13:53
მარწყვის პეროგი


მარწყვის პეროგი

 

მასალა:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

შაქარი 2/3 ჭიქა

კარაქი ან მარგარინი 100გრ.

გამაფხვიერებელი 1ჩ/კ.

მრწყვი გემოვნებით

შაქარი 0,5–1 ჭიქა

ვანილი 1ც.

მომზადება:

ფქვილს შევურიოთ გამაფხვიერებელი და გავცრათ, დავამატოთ შაქარი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ კარაქი ან მარგარინი და კვლავ ავურიოთ. (აღნიშნული მასით ვღებულობთ დაფხვნილ ცომს). გავყოთ მიღებული მასა 2 ნაწილად (2/3 და 1/3). ცომის დიდი ნაწილი მოვათავსოთ გამოსაცხობ ფორმაზე. მარწყვი გავრეცხოთ და გავაშროთ, დავჭრათ თითოეული მარწყვი შუაზე. ცომზე მოვათავსოთ დაჭრილი  მარწყვი, მოვაყაროთ შაქარი და ვანილი, შემდეგ მარწყვის თავზე მოვათავსოთ ცომის დარჩენილი ნაწილი და შევდგათ აირღუმელში გამოსაცხობად. პეროგი ვაცხოთ 180–200* ტემპერატურაზე 20–30 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გავაფორმოთ მარწყვით.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 3825 | დაამატა: natia | ტეგები: მარწყვის პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: