მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ლოქო ქინძმარში
15:24
ლოქო ქინძმარში


ლოქო ქინძმარში

 

მასალა:

ლოქო 1.2 კგ. (ან 1 კგ. ფილე)

ქინძი 1 დიდი კონა

ტყემალი ტყლაპი 10x10 სმ.

დაფნის ფოთოლი 2–3ც.

თეთრი ღვინის ძმარი 1/2 ჭიქა

დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ტყლაპი დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად, ქინძი დავჭრათ წვრილად. თუ ვამზადებთ მთლიან ლოქოს, გამოვშიგნოთ, მოვაცალოთ ფარფლები, თავი და კუდი. ლოქო დავჭრათ 3 სმ. სისქის ნაჭრებად. მოვაცალოთ კანი და ძვლები. (თუ ფილე გვაქვს, დავჭრათ ასანთის კოლოფის სისქის ნაჭრებად და კანი თუ აქვს უნდა მოვაცალოთ). თევზი მოვათავსოთ ქვაბში და დავასხათ ცივი წყალი ისე რომ ფარავდეს თევზს. ვადუღოთ დაბალ ტემპერატურაზე და დროდადრო მოვხადოთ ქაფი. შემდეგ მოვუმატოთ ტემპერატურას, ქვაბში ჩავდოთ დაფნის ფოთოლი, ტყლაპი, ქინძის ნახევარი, მოვაყაროთ მარილი წიწაკა და ვხარშოთ 20 წუთი. დარჩენილი ქინძი დავნაყოთ და ავურიოთ ძმარში. ამოვიღოთ თევზი ქვაბიდან, მოვთავსოთ სასურველ ფორმაზე და მოვასხათ მომზადებული ქინძმარი ან გავიტანოთ ცალცალკე.

კატეგორია: თევზის კერძები | ნანახია: 6354 | დაამატა: natia | ტეგები: ლოქო ქინძმარში | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: