მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 21 » ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური)
18:25
ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური)


ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური)

 

მასალა:

ლეღვი 1კგ.

შაქარი 300გრ.

წყალი 1 ჭიქა.

მომზადება:

ლეღვი გავასუფთავოთ კანისგან, მოვათავსოთ ღრმა ჯამში და კარგად ჩავჭყლიტოთ. წყლისა და შაქრისგან მოვამზადოთ სიროფი, როდესაც ადუღდება ჩავყაროთ დაჭყლეტილი ლეღვი და ვხარშოთ ნელ ცეცხლზე 1 საათი, პერიოდულად ვურიოთ. მომზადებული მასა (პიურე) გავაცივოთ, შემდეგ მოვათავსოთ ხის დაფაზე (დანით გავასწოროთ დაფის მთლიან ზედაპირზე თხლად) და გავაშროთ მზეზე. გამხმარი ტყლაპი დავჭრათ სიგრძეზე დანით, გადავახვიოთ რულეტისებურად და შევინახოთ მშრალ ადგილზე.

კატეგორია: ქართული სამზარეულო | ნანახია: 7196 | დაამატა: natia | ტეგები: ლეღვის ტყლაპი (აფხაზური) | რეიტინგი: 4.0/4
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: