მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 16 » ლაზანია
17:50
ლაზანია


ლაზანია

 

მასალა:

ცომი:

წყალი 2 ჭიქა

კვერცხი 4ც.

მარილი 1,5 ჩ/კ.

პურის ფქვილი რასაც შეიზელს.

 

შიგთავსი:

ფარში (ღორის ან საქონლის) 700–800გრ.

ხახვი 2 თავი

ყველი 500გრ.

მარგარინი ან კარაქი 250–500გრ.

 

მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ, დავასხათ ნელთბილი წყალი, დავამტოთ მარილი, პურის ფქვილი და მოვზილოთ ცომი (ცომი უნდა გამოვიდეს რბილი). მომზადებული ცომი გავყოთ 9 ნაწილად,  თითოეული ნაწილი   გავაბრტყელოთ ცალ–ცალკე (ცომის 7 ნაწილი უნდა მოვხარშოთ, ხოლო 2 ნაწილი უნდა გამოვიყენოთ უმად), ცომის ერთი ნაწილი (უმი) მოვათავსოთ ზეთწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ისე რომ ცომის გვერდები გადმოვიდეს ფორმის ირგვლივ, შემდეგ ცალკე ქვაბში ავადუღოთ წყალი ჩავყაროთ მარილი და კარგად ავურიოთ, ჩავდოთ მასში 1ც. გაბრტყელებული ცომი და გავაჩეროთ დაახლოებით 2 წუთი, შემდეგ ბრთხილად გადმოვიღოთ მოხარშული ცომი ცივ წყალში, კარგად გავწუროთ ხელით, მოვათავსოთ ცომდაფარებულ გამოსაცხობ ფორმაზე,(დანარჩენი 6 ცომიც მოვხარშოთ ზემოთაღნიშნული მეთოდით) წავუსვათ გამდნარი მარგარინი, დავაფაროთ მეორე მოხარშული ცომი, წავუსვათ კვლავ მარგარინი, დავაფაროთ მესამე მოხარშული ცომი, მოვაყაროთ შიგთავსის ნახევარი, დავაფაროთ მეოთხე მოხარშული ცომი, წავუსვათ მარგარინი, დავაფაროთ მეხუთე მოხარშული ცომი, წავუსვათ მარგარინი, დავაფაროთ მეექვსე მოხარშული ცომი, მოვაყაროთ დარჩენილი შიგთავსი, დავაფაროთ მეშვიდე მოხარშული ცომი, წავუსვათ მარგარინი, შემდეგ გადავაფაროთ უმი ცომი, კარგად გადავუკეცოთ გვერდები, წავუსვათ მარგარინი, დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად და გამოვაცხოთ არღუმელში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ფარში მოვთუშოთ ზეთში, შემდეგ დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, მოვაყაროთ პილპილი და ვთუშოთ მომზადებამდე. მომზადებულს ფარშს ავურიოთ გახეხილი ყველი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2759 | დაამატა: natia | ტეგები: ლაზანია | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: