მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ქლიავის მჟავე
12:19
ქლიავის მჟავე


ქლიავის მჟავე

 

მასალა:

აღებულია 600გრ.  ქილისთვის:

წითელი, საშუალო სიმწიფის ქლიავი  4-5 ცალი

წყალი  500 მლ.

თეთრი ღვინის ძმარი  100 მლ.

მარილი  1 /.

შაქარი  1 /.

როზმარინი  3 ცალი 7 სმ ტოტი

ლავანდა 2 ცალი 5 სმ ტოტი

დაფნის ფოთოლი  6 ცალი

ნიორი  5 კბილი

წითელი წიწაკა  4 სმ ნაჭერი, თესლის გარეშე

შავი პილპილი  7-10 კეკალი

ქინძი, კამა, ოხრახუში  3-3 ტოტი.

მომზადება:

გარეცხეთ ქლიავი და ყველა მწვანილი კარგად, ქილას გამოავლეთ მდუღარე წყალი, ქვაბში ჩაუშვით წყალი, მარილი, შაქარი და დანარჩენი მწვანილების და საკმაზის 1/3 (ძმრის გრადა), როცა ადუღდება, აცალეთ კიდევ 4-5 წუთი, შემდეგ ჩაასხით ძმარი და გამორთეთ, ქილაში ჩააწყვეთ 1/3 მწვანილი შემდეგ ჩადევით ქლიავ(ებ) და ზემოდან ისევ მოაწყვეთ დანარჩენი ინგრედიენტები; სულ ბოლოს მოასხით ძმრიანი ნაზავი, ისე რომ ქილას თავსახურს რომ დაახურავთ, ჰაერი არ დარჩეს, ანუ ცოტა სითხე უნდა გადმოიქცეს; შეინახეთ გრილ და ბნელ ადგილას რამდენიმე კვირით; როგორც რეცეპტია მოცემული - 4 კვირაში მზად იქნება.. გახსნილი ქილა ინახება მაცივარში.

კატეგორია: მწნილები/მარინადები | ნანახია: 1603 | დაამატა: natia | ტეგები: ქლიავის მჟავე | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: