მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ხურმის (კარალიოკის) მურაბა
13:24
ხურმის (კარალიოკის) მურაბა


ხურმის (კარალიოკის) მურაბა

 

მასალა:

ხურმა  (კარალიოკი) 1 კგ.

შაქარი  1 კგ.

წყალი  1–2 ჭიქა

ლიმონის მჟავა  1/2 /.

ვანილი გემოვნებით.

მომზადება:

კარალიოკი გავრეცხოთ, დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად (ნახევარმთვარისებურად), გამოვაცალოთ მარცვლები. მოვხარშოთ სიროფი, ქვაბში ჩავყაროთ შაქარი, დავუმატოთ წყალი, დავდგათ გაზქურაზე, ვადუღოთ და განუწყვეტლივ ვურიოთ. როდესაც სიროფი ადუღდება და შაქარი გადნება დავამატოთ  ხურმა (კარალიოკი) და დროდადრო ვურიოთ, ვხარშოთ დაბალ ტემპერატურაზე 50 წუთი. როდესაც ქაფი წარმოიქმნება მოვქაფოთ კოვზით. დავვუმატოთ ლიმონის მჟავა და ვანილი. ვხარშოთ კიდევ 10 წუთი. მომზადების შემდეგ ჩავასახათ სტერილიზებულ ქილაში ცხლად, დავახუროთ თავზე, ამოვაყირაოთ, 5 წუთის შემდეგ კი გადმოვბრუნოთ.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 7142 | დაამატა: natia | ტეგები: ხურმის (კარალიოკის) მურაბა | რეიტინგი: 2.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: