მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » კატლეტი მწყერის კვერცხით „ფარშევანგის თვალი"
22:02
კატლეტი მწყერის კვერცხით „ფარშევანგის თვალი"


კატლეტი მწყერის კვერცხითფარშევანგის თვალი"

 

მასალა:

მწყერის კვერცხი  6-8.

საქონლის ხორცის ფარში 300-400გრ.

ხახვი  1.

მაგარი ყველი  100-150გრ.

მწვანილი, პილპილი და მარილი გემოვნებით

მცენარეული ზეთი შესაწვავად.

მომზადება:

ფაარში ჯამში გადმოვიღოთ. ყველი გავხეხოთ მსხვილად. გავრეცხოთ მწვანილი, გავაშროთ და დავჭრათ. წვრილად დაჭრილი ხახვი ტაფაზე მოვშუშოთ, გადავღვაროთ ზეთი და გავაგრილოთ მოშუშული ხახვი. ფარში, ყველი, ხახვი, მწვანილი, მარილი და პილპილი ერთმანეთს შევურიოთ. კარგად მოვურიოთ.  ფარშისგან მოვამზადოთ კატლეტი და შუაში გავუკეთოთ ისეთი ჩაღრმავება, რომ მწყერის კვერცხი ჩაეტიოს. მცენარეული ზეთით დაფარულ, გახურებულ ტაფაზე დავალაგოთ კატლეტები ისე, რომ ჩაღრმავება ქვევით მოექცეს. როცა ფერი შეეცვლება, კატლეტი გადავაბრუნოთ. (რადგან ყველი მალე დნება, დიდხანს წვა არ არის საჭირო რომ კატლეტი არ დაიწვას). გადაბრუნებულ კატლეტებს კიდევ რამდენიმე 3-4   წუთი შევწვავთ. შემწვარი კატლეტები გადავაწყოთ გამოსაცხობ ფორმაზე (ისე რომ ჩაღრმავებული მხარე იყოს ზევით), თითოეულ კატლეტის ჩაღრმავებაში ჩავახალოთ მწყერის კვერცხი, მოვაყაროთ მარილი და შევდგათ აირღუმელში რამოდენიმე წუთით. შემდეგ გამოვიღოთ და გავაფორმოთ მწვანილით.

კატეგორია: ცხოველის ხორცის კერძები | ნანახია: 2156 | დაამატა: natia | ტეგები: კატლეტი მწყერის კვერცხით „ფარშევანგ | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: