მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ნოემბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » ნოემბერი » 17 » ქათამი აჯიკით
20:04
ქათამი აჯიკით


ქათამი აჯიკით

 

მასალა:

ქათამი 1,5კგ.

ხახვი 1 თავი

კარაქი 50–60გრ.

კეჩუპი ან აჯიკა 10 ს/კ.

6 ს/კ. ნედლი წვრილად დაჭრილი მწვანილების ნარევი (ოხრახუში, რეჰანი და  ტარხუნა)

თეთრი მშრალი ღვინო 1 ჭიქა

წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

გასუფთავებული, გარეცხილი ქათამი მოვათავსოთ ფორმაზე, შემდეგ ქათმის მუცლის ღრუში მოვათავსოთ გასუფთავებული ხახვი, კარაქის ნაჭერი, მოვაყაროთ მარილი და წიწაკა, კარგად წავუსვათ აჯიკის ნახევარი, შემდეგ ქათამს მთლიან ზედაპირზე მოვაყაროთ მწვანილების ნახევარი, დავასხათ ღვინო, გადავაფაროთ ფოლგა და გამოვაცხოთ 190* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში 1 საათის განმავლობაში, შემდეგ ფოლგა მოვაშოროთ, ქათამს წავუსვათ დარჩენილი აჯიკა, მოვაყაროთ მწვანილები და კვლავ შევდგათ აირღუმელში 20–30 წუთით.

კატეგორია: ფრინველის ხორცის კერძები | ნანახია: 2709 | დაამატა: natia | ტეგები: ქათამი აჯიკით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: