ქართული ქადა - 21 ოქტომბერში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  ოქტომბერი 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 4
სტუმარი: 4
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » ოქტომბერი » 21 » ქართული ქადა
19:00
ქართული ქადა


ქართული ქადა

 

მასალა:

ცომი:

გაცრილი პურის ფქვილი 800გრ.

კარაქი 500გრ.

მაწონი 1 ჭიქა

სოდა 1 ჩ/კ.

კვერცხი 1ც.

მარილი 1 ჩ/კ.

ღვინის ძმარი 0,5 ჩ/კ.

 

შიგთავსი:

შაქარი 550გრ.

კარაქი 500გრ.

პურის ფქვილი 550გრ.

ვანილი 1ც.

 

მომზადება:

კარაქი დავაქუცმაცოთ დანით, დავამატო ფქვილი (კარაქი დარბილებული არ უნდა იყოს) და კარგად ავურიოთ ხელით, შემდეგ დავამატოთ კვერცხი, მარილი, მაწონი (მაწონში წინასწარ ჩავყაროთ სოდა), ძმარი და კარგად გადავზილოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. მომზადებული ცომი გავყოთ 4 ტოლ ნაწილად, თითოეული ცომის ნაწილი დავამრგვალოთ,  შევახვიოთ ცელოფანში და შევდგათ მაცივარში 20 წუთით. 20 წუთის შემდეგ ცომის ერთი ნაწილი გამოვიღოთ მაცივრიდან, გავაბრტყელოდ თხლად, შემდეგ ცომის მთლიან ზედაპირზე თანაბრად გადავანაწილოთ ორი მუჭა (ან მეტი) შიგთავსი, გადავახვიოთ რულეტისებურად (დანარჩენი 3 ცომიც ასევე მოვამზადოთ) და დავჭრათ შეხვეული რულეტები სასურველი ზომის ნაჭრებად, თითოეული ნაჭერი მოვათავსოთ  გამოსაცხობ ფორმაზე, შევდგათ  180* ტემპერატურაზე გაცხელებულ აირღუმელში და ვაცხოთ 30 წუთის განმავლობაში.

 

შიგთავსის მომზადება:

ფქვილს ავურიოთ შაქარი, დავამატოთ გამდნარი კარქი, ვანილი, კარგად ავურიოთ და შიგთავსი მზადაა.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2619 | დაამატა: natia | ტეგები: ქართული ქადა | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: