კუპატი (აფხაზურა) - 24 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » კუპატი (აფხაზურა)
22:22
კუპატი (აფხაზურა)


კუპატი (აფხაზურა)

 

მასალა:

ღორის ხორცი   1კგ. (შეიძლება ძროხის და ღორის ხორცის არევაც)

წითელი ხახვი  200–300გრ.

კოწახური ან ბროწეული 60–70გრ.

ნიორი 2 კბილი

ქონდარი ნედლი 1 კონა ან ხმელი ქონდარი 12–14გრ.

ბადე-ქონი 600–700გრ..

წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

დამატებითი ინფორმაცია:

დასავლეთ საქართველოში გავრცელებულია კუპატის კიდევ ერთი სახეობა, რომელსაც ეძახიან "აფხაზურას." მისი სახელწოდებიდან გამომდინარე, შეიძლება ვინმემ იფიქროს, რომ იგი აფხაზური წარმოშობისაა, მაგრამ ასე არ არის, კუპატის ეს სახეობა განსაკუთრებით სამეგრელოსა და იმერეთის მოსახლეობაშია პოპულარული. როგორც წესი, ქართულ სუფრაზე აფხაზურა მიაქვთ შუა ტრაპეზის დროს, არაძირითად ცხელ კერძად. აღმოსავლეთ საქართველოში ამზადებენ ცხვრის ხორცითაც (ღორის ნაცვლად). საკეპ მანქანაში გაატარეთ ხორცი და ხახვი. შეკაზეთ სუნელებით და ბროწეულით. გადაახვიეთ ბადე-ქონში. აიღეთ ბადე-ქონი, გაწელეთ და დაიდეთ ხელის გულზე, ზემოდან დაადეთ ხორცის ამოგუნდავებული ბურთულა (ხელის გული რომ გაავსოს ისე) და გაახვიეთ ბადე-ქონი ზემოდან. ზედმეტი მასა მოაჭერით დანით ან მაკრატლით. ჩაალაგეთ ქვაბში ან თასში და შედგით მაცივარში რამდენიმე საათით მაინც. შეგიძლიათ მოამზადოთ წინა დღეს და შეწვათ სუფრაზე მიტანის წინ. სუფრაზე "მიდის" ცხელი. შეწვისათვის გააცხელეთ ტაფა და ზეთი. დააწყვეთ აფხაზურები და შეწვით. შეწვის წესები მსგავსია კატლეტის შეწვის ტექნოლოგიისა. სუფრაზე მიტანის წინ, შეგიძლიათ მოაყაროთ ახლადდარჩეული ბროწეული.

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: ოჯალეში.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2507 | დაამატა: natia | ტეგები: კუპატი (აფხაზურა) | რეიტინგი: 3.5/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: