კიტრის "სწრაფი" მჟავე
მასალა:
1ლ. წყალი
1 ს/კ. მარილი
1 ს/კ. შაქარი
ძმარი 1 ჩ/კ.
შავი
წიწაკა, ნიორი, ნიახური, კამა, სხვადასხვა ხილის ხის ფოთლები, ვაშლი, კომში, მალინა და ა.შ. ძმარი 1 ჩაის კოვზი.
მომზადება:
კიტრი
უნდა გაჩერდეს ცივ წყალში მინიმუმ 6 საათი, ხრატუნა რომ გამოვიდეს. მოადუღეთ მარინადი ჩამოთვლილი მასალით, კიტრი ჩააწყვეთ ქილებში, მწვანილიც ჩაუფინეთ და დაასხით
ზემოდან მარინადი. დადგით 2-3 დღით მზეზე და შემდეგ
1 დღე მაცივარში გააჩერეთ. შემდეგ მიირთვით გემრიელად.
|