კარტოფილის ხინკალი - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » კარტოფილის ხინკალი
15:04
კარტოფილის ხინკალი


კარტოფილის ხინკალი

 

მასალა:

ცომი:

ფქვილი  1კგ.

მარილი  0,5 ჩ/კ.


შიგთავსი:

კარტოფილი  1-1,5კგ.

ხახვი 3–4 თავი

სამარხვო კარაქი  50გრ.

შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

ზეთი 100-150გრ.

მომზადება:

ფქვილს დავამატოთ მარილი, წყალი და კარგად მოვზილოთ (ცომი უნდა მოვზილოთ მაგარი), მომზადებული ცომი გავაბრტყელოთ, ჭიქით გამოვჭრათ რგოლები და ისინიც გავაბრტყელოთ. თითოეულ ცომზე მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი და შევახვიოთ. ხინკლები ჩავყაროთ ადუღებულ მარილიან წყალში (თანდათან ვატრიალოთ ქვაბი რომ ძირზე არ ჩაიკრას ხინკლები),  როცა ყველა ხინკალი ამოტივტივდება, ვადუღოთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ ქაფქირით ამოვიღოთ სასურველ ჭურჭელზე. მივირთვათ კარაქთან ერთად ან გამდნარ ერბოსთან ერთად.


შიგთავსის მომზადება:

კარტოფილი მოვხარშოთ. გავფცქვნათ და დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. ალუმინის ქვაბში მოვათავსოთ კარაქი როგორც კი წამოდუღდება, ჩავყაროთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვთუშოთ (ხახვი ცხიმში თეთრად უნდა მოიშუშოს). შემდეგ შევურიოთ დაჭრილი კარტოფილი, ქვაბს დავახუროთ თავსახური და გავაჩეროთ ნელ ცეცხლზე. როგორც კი კარტოფილი ჩაითუთქება, ჩავზილოთ კარგად, დავამატოთ შავი პილპილი და მარილი.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1929 | დაამატა: natia | ტეგები: კარტოფილის ხინკალი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 1
1  
marxvisdros kargia

სახელი *:
Email *:
კოდი *: