მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » კომბოსტოს პეროგი
15:08
კომბოსტოს პეროგი


კომბოსტოს პეროგი

 

მასალ:

ცომისთვის:

პურის ფქვილი დაახლოებით 500გრ.

კეფირი 1 ქილა (200 მლ)

კვერცხი 1.

მარგარინი 100გრ.

სოდა 0.5 /.

მარილი 0,5 /.

 

შითავსისთვის:

დაფქვილი წიწაკა, ყვავილოვანი კომბოსტო და თეთრი კომბოსტო გემოვნებით.

ზეთი კომბოსტოს მოსათუშად.

 

სოსისთვის:

კვერცხი4 .

ყველი 150 გრ.

არაჟანი 2 /.

მუსკატის კაკალი, კამა და ოხრახუში გემოვნებით

შავი და თეთრი სეზამის მარცვლები თავზე მოსაყრელად გემოვნებით.

 

ცომის მომზადება:

დარბილებულ მარგარინს დავამატოთ ფქვილი და კარგად ავურიოთ, შემდეგ დავამატოთ, კეფირი, სოდა, მარილი, კვერცხი და მოვზილოთ ცომი. ცომი არ უნდა იყოს ძალიან მაგარი, ამიტო ფქვილის რაოდენობა საჭროა ადგილზევე განვსაზღვროთ (შეიძლება მეტი ფქვილი დაგვჭირდეს ან ნაკლები). ცომი გავაბრტყელოთ მრგვალად, გადავიტანოთ გამოსცხობ ფორმაზე კარგად გადავანაწილოთ ისე რომ ფორმის ზევიდან ცომის ცოტა ნაწილი გადმოვიდეს, შევდგათ საყინულეში ცოტა ხნით.(ფორმა უნდა იყოს ძალიან ღრმა, ქვაბის ფორმის).

 

შიგთავსის მომზადება:

კომბოსტო დავჭრათ წვრილად, მოვთუშოთ ზეთში, დავამატოთ წიწაკა მარილი და კარგად ავურიოთ. ყვავილოვანი კომბოსტო დავანაკუწოთ და მოვხარშოთ მარილიან წყალში 3–4 წუთი, შემდეგ გადავწუროთ წყალი და მიღებული მასა ავურიოთ მოთუშულ კომბოსტოს. 

 

სოუსის მომზადება:

ყველი გავხეხოთ, ავთქვიფოთ კვერცხი და დავამატოთ არაჟანი, მუსკატის კაკალი, წვრილად დაჭრილი მწვანილები და კარგად ავურიოთ. ცომი გამოვიღოთ საყინულიდან და ზედაპირზე მოვათავსოთ მომზადებული კომბოსტო, შემდეგ მოვასხათ ყველის სოუსი, ცომს გვერდები კარგად გადავუკეცოთ და მოვაყაროთ სეზამის მარცვლები, შევდგათ აირღუმელში და გამოვაცხოთ დაახლოებით 1 საათი 180* ტემპერატურაზე.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 2296 | დაამატა: natia | ტეგები: კომბოსტოს პეროგი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: