მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 28 » კენკრის პაი
23:17
კენკრის პაი


კენკრის პაი

 

მასალა:

ცომი:

180გრ. ფქვილი

2 ს/კ. შაქარი

120გრ. ცივი კარაქი

60 მლ. ცივი წყალი

0,5 ჩ/კ. მარილი.

 

გულსართი:

კენკრა (ჟოლო,მაყვალი) გემოვნებით

1 ს/კ. ფქვილი

50გრ. შაქარი.

 

მომზადება:

ფქვილი, შაქარი, მარილი ავურიოთ ერთმანეთში. დავამატოთ დაჭრილი კარაქი და დავკეპოთ. დავამატოთ ცივი წყალი, კოვზით მივიყვანოთ ერთგვაროვან მასამდე და ცელოფანში მოვათავსოთ, შევინახოთ მაცივარში 1 საათის განმავლობაში. გამოვიღოთ მაცივრიდან ცომი, გავშალოთ 30 სმ. დიამეტრის წრე. მოვათავსოთ გულსართი ისე რომ ნაპირებიდან 7-8 სმ. დაგვჩეს გადმოსაკეცად. კენკრას მოვაყაროთ შაქარი და ფქვილი, ჩავდოთ ცომში გულსართად. გადმოუკეცოთ ნაპირები და შევდგათ მაცივარში 20 წუთით. გავახუროთ ღუმელი 200გრადუსამდე და გამოვაცხოთ შეყვითლებამდე. გავაგრილოთ ნამცხვარი და მივირთვათ ნაყინთან ერთად.

კატეგორია: ტკბილეული | ნანახია: 1296 | დაამატა: natia | ტეგები: კენკრის პაი | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: