მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  მარტი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2012 » მარტი » 30 » კარტოფილის და სოკოს პერაშკები (სამარხვო)
18:18
კარტოფილის და სოკოს პერაშკები (სამარხვო)


კარტოფილის და სოკოს პერაშკები (სამარხვო)

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 3 ჭიქა

საფუარი (დროჟი) 1 ჩ/კ.

კარტოფილის ნახარში 1 ჭიქა

მცენარეული ზეთი 1 ს/კ.

შაქარი 1 ჩ/კ.

 

შიგთავსი:

კარტოფილი 300გრ.

ქამა სოკო 300გრ.

ხახვი 2–3 თავი

წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

კარტოფილის ნახარშს დავამატოთ ზეთი, შაქარი, საფუარი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილას 30–40 წუთით. შემდეგ მომზადებული ცომი დავყოთ პატარა ნაწილებად, გავაბრტყელოთ, თითოეულში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსი, მივცეთ პერაშკის ფორმა და შევწვათ ღრმა ტაფაზე დიდი რაოდენობის ადუღებულ ზეთში.

 

შიგთავსის მომზადება:

კარტოფილი გავთალოთ და მოვხარშოთ წყალში (კარტოფილის ნახარში შევინახოთ ცომისთვის), შემდეგ გავაკეთოთ პიურე, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი და ზეთში მოთუშული სოკო და ხახვი, მოვაყაროთ წიწაკა, მარილი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: სამარხვო კერძები | ნანახია: 5818 | დაამატა: natia | ტეგები: კარტოფილის და სოკოს პერაშკები (სამა | რეიტინგი: 3.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: