მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » იმერული (ეკალას ფხალი ნიგვზით)
16:59
იმერული (ეკალას ფხალი ნიგვზით)


იმერული (ეკალას ფხალი ნიგვზით)

 

მასალა:

1კგ. ეკალა
200გრ. ნიგოზი
5 ს/კ. ძმარი
1 კონა ქონდარი
3 კბილი ნიორი
ერთნახევარი კონა ქინძი
1 კონა ომბალო
წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ეკალა გავარჩიოთ, გავრეცხოთ, ჩავყაროთ აუღებულ წყალში და მოვხარშოთ ისე, რომ ძალიან დარბილდეს. შემდეგ დავასხათ ცოტა წყალი, გავაჩეროთ ცოტა ხანს და გადავიტანოთ საწურზე, გავწუროთ ხელით და დავჭრათ სანტიმეტრის სიგრძეზე. დავნაყოთ ნიგოზი, ნიორი, წიწაკა, ქინძი, ქონდარი, ომბალო, ყოველივე ავგლისოთ ძმარში და საკაზმით შევაზავოთ ეკალა. ეკალას მომზადება შემოდგომაზე და ზამთარშიც თავისუფლად შეგვიძლია. თუ ეკალას ღეროებს დავაკონსერვებთ და ისე შევინახავთ. (ზოგი ნიგოზის მაგივრად ტყემლითაც აზავებს.).

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 12585 | დაამატა: natia | ტეგები: იმერული (ეკალას ფხალი ნიგვზით) | რეიტინგი: 1.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: