„გულები" მოხარშული ცომისგან - 29 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 2
სტუმარი: 2
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 29 » „გულები" მოხარშული ცომისგან
15:19
„გულები" მოხარშული ცომისგან


გულები" მოხარშული ცომისგან

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 1 ჭიქა

კვერცხი 4.

წყალი 1 ჭიქა

კარაქი ან მარგარინი 80–100გრ.

მარილი დანის წვერით.

 

კრემი:

კვერცხი 3.

შაქარი 1,5 /.

ფქვილი 6 /.

კარაქი 100გრ.

რძე 1,5.

ვანილი 1.

 

მომზადება:

ქვაბში ჩავასხათ წყალი, დავამატოთ კარაქი ან მარგარინი, მარილი, დავდგათ გაზქურაზე და ავადუღოთ, როდესაც წყალიკარაქით ადუღდება, გადმოვდგათ გაზქურიდან, ნელნელა დავუმატოთ გაცრილი ფქვილი და ინტენსიურად ვურიოთ ხის ჯოხით. კვლავ დავდგათ ცომიანი ქვაბი ნელ ცეცხლზე, ვურიოთ და ვადუღოთ ცომი, რბილი და ელასტიური მასის მიღებამდე. (ცომი ადვილად უნდა სცილდებოდეს ქვაბის გვერდებს და ძირს. შემდეგ გადმოვდგათ ქვაბი გაზქურიდან და გავაცივოთ ცომი. გაციებულ ცომში სათითაოდ ჩავახალოთ კვერცხი და კარგად ვურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. როდესაც ცომი გამზადდება ჟარობაზე მოვუსვათ ზეთი და მოვათავსოთ ცომი გულის ფორმებად. (გულის ფორმებს ვაკეთებთ ტორტის მოსართავით. შეგიძლია ფორმის 2–ჯერ მოტარება რათა ნამცხვარი არ გამოვიდეს დაბალი). გამოვაცხოთ გაცხელებულ აირღუმელში 160–180*–ზე 30–40 წუთის განმავლობაში. გამოცხობის შემდეგ გულები გავაცივოთ და გავყოთ ორად, ერთ ნაწილს წავუსვათ კრემი მეორე კი დავაფაროთ თავზე, მოვასხათ კრემი და გავაფორმოთ მარწყვით. (სურვილისამებრ შეგვიძლია მარწყვი მოვათავსოთ ნამცხვრის შიგნითაც).

 

კრემის მომზადება:

კვერცხის გულისა და შაქრისაგან გავაკეთოთ გოგლიმოგლი, დავამატოთ ფქვილი, ადურებული რძე და კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით, დავდგათ ნელ ცეცხლზე და მივიყვანოთ ადუღებამდე. დუღილისას კრემს ვურევთ განუწყვეტლივ ხის კოვზით. შემდეგ გადმოვდგათ გაზქურიდან, დავუმატოთ მიქსერით ათქვეფილი კარაქი, ვანილი და კვლავ ავთქვიფოთ.

კატეგორია: ნამცხვრები | ნანახია: 883 | დაამატა: natia | ტეგები: „გულები მოხარშული ცომისგან | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: