მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » გრესტა (ლაზური)
21:02
გრესტა (ლაზური)


გრესტა (ლაზური)

 

მასალა:

4ც. ბულგარული წიწაკა

200გრ. სულგუნი

1 შეკვრა ქათმის ფილე ან 300გრ. ძროხის ხორცი

400გრ. ქამა სოკო

1 ჩ/კ. ტომატ პასტა

ნახევარი პაკეტი კარაქი.

მომზადება: 

დავჭრით ბულგარულს, სოკოს (მოხარშვის შემდეგ, გაწურულს), პატარა ქვაბში ჩავდებთ კარაქს და ნელ ცეცხლზე დავადგამთ. როცა მოთბება ტაფა და ცხიმიც გალღვება, ჩავყრით დაჭრილ ბოსტნეულს... ამავდროულად ქათმის ფილეს ან ძროხის ხორცს საშუალო ზომის ნაჭრებათ დავჭრით და მოვხარშავთ. შემდეგ დავჭრით წვრილ ნაჭრებად. ამავდროულად ნელ ცეცხლზე დადგმული ბოსტნეულიც მოიშუშება, რომელსაც  დავამატებთ დაჭრილ ხორცს, ტომატს და ცოტა კარაქს... ეს ყველაფერი ერთად მოიშუშება, ამავდროულად ვამატებთ მარილს გემოვნებით და იმ მწვანილებს, რაც გესიამოვნებათ, რეჰანი აუცილებლად. შეგიძლიათ ქინძიც დაამატოთ, თუმცა ლაზები არ ამატებენ. როცა ყველაფერი მომზადდება, მოვამზადებთ კეცს, ჩავდებთ კარაქს და თითო კაცზე ვაკეთებთ თითო კეცს. კარაქი რომ მოლღვება კეცზე, გადავიტანთ ამ ჩვენს მომზადებულ მასას და ზემოდან დავფარავთ მთლიანად სულგუნის თხელი ნაჭრებით. ყურადღება მიაქციეთ, სულგუნი არ დააქუცმაცოთ, თორემ წყლად წავა. როცა კეცს მთლიანად დაფარავთ, შედეთ ღუმელში 10 წუთით და კერძი მზადაა. სუფრაზე მიგვაქვს კეცებითურთ.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1929 | დაამატა: natia | ტეგები: გრესტა (ლაზური) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: