გოგრის ხაჭაპური (ოსური) - 8 თებერვალში 2012 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  თებერვალი 2012  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1245
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 3
სტუმარი: 3
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2012 » თებერვალი » 8 » გოგრის ხაჭაპური (ოსური)
16:56
გოგრის ხაჭაპური (ოსური)


გოგრის ხაჭაპური (ოსური)

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 300გრ.

კეფირი 2 ჭიქა

შაქარი 5გრ.

მარგარინი 30გრ.

საფუარი (დროჟი) 5გრ.

ცოტა მარილი.

 

შიგთავსი:

გოგრა 600–700გრ.

ხახვი 2–3 თავი

დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

ზეთი შესაწვავად.

 

კარაქი ხაჭაპურზე წასასმელად.

 

მომზადება:

ფქვილი გავცრათ, ცენტრში გავაკეთოთ სიღრმე, შემდეგ ამ სიღრმეში ჩავასხათ კეფირი, ჩავდოთ დარბილებული მარგარინი, მოვაყაროთ მარილი, შაქარი, საფუარი და მოვზილოთ ცომი. ცომს გადავაფაროთ ტილო და დავდგათ თბილ ადგილზე 2–3 საათით ამოსასვლელად. შემდეგ მომზადებული ცომი გავყოთ ორ ნაწილად, ცომის ერთი ნაწილი გავაბრტყელოთ თითებით ფქვილმოყრილ ზედაპირზე, ცომის ცენტრში მოვათავსოთ მომზადებული შიგთავსის ნახევარი, შევახვიოთ ხინკლისებურად, თითებით გავაბრტყელოთ, მოვათავსოთ ცხიმწასმულ გამოსაცხობ ფორმაზე, ცომი ცენტრში ჩავჩხვლიტოთ დანით, რათა გამოვიდეს ორთქლი, შევდგათ აირღუმელში და გამოვაცხოთ. გამოცხობის შემდეგ ცხელ ხაჭაპურს წავუსვათ კარაქი. (მეორე ხაჭაპურიც ასევე გამოვაცხოთ).

 

შიგთავსის მომზადება:

გოგრა ნახევრად მოვხარშოთ, შემდეგ ამოვაცალოთ რბილობი და გადავაქციოთ პიურედ, დავამატოთ წვრილად დაჭრილი და ზეთში შემწვარი ხახვი, მოვაყაროთ მარილი, პილპილი და კარგად ავურიოთ.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 772 | დაამატა: natia | ტეგები: გოგრის ხაჭაპური (ოსური) | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: