მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » გოჭი, გატენილი თავის შიგნეულობით
23:30
გოჭი, გატენილი თავის შიგნეულობით


გოჭი, გატენილი თავის შიგნეულობით

 

მასალა:

ერთი გოჭი და მისი შიგნეული

ხახვი 2 თავი

ერბო  3 ს/კ. კოვზი

მარილი 2 ს/კ. კოვზი

სანელებელი  10 მარცვალი

მომზადება:

ახალდაკლული და გარედან გასუფთავებული გოჭი გაწმინდეთ, გარეცხეთ, წაუსვით მარილი. შიგნეული კარგად გარეცხეთ. წელები გადააბრუნეთ და ისევ გარეცხეთ. დიდი ხნის მანძილზე რეცხეთ, სანამ ბოლომდე არ გაასუფთავებთ.  შემდეგ, ეს გარეცხილი შიგნეული მოხარშეთ, და დაჭერით წვრილად. ორი თავი ხახვი ტაფაზე მოხრაკეთ სამ სუფრის კოვზ ერბოში, ტაფაზე ასევე ნაწილ–ნაწილ, ანდა ერთად (თუკი შიგნეულია ცოტა, ან ტაფაა ძალიან დიდი)  დაყარეთ მოხარშული შიგნეული, მოაყარეთ წმინდად დანაყილი ათი მარცვალი სანელებელი, (ქინძი) ერთი კოვზი მარილი და კარგათ მოშუშეთ.  ასე მომზადებული სატენით გატენეთ გოჭის შიგანი, მუცელი ამოუკერეთ, დიდ შამფურზე წამოაცვით და შეწვით.

მისაყოლებლად რეკომენდირებული ღვინო: ოჯალეში, ხვანჭკარა.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 1619 | დაამატა: natia | ტეგები: გოჭი, გატენილი თავის შიგნეულობით | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: