მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 24 » ჩაქაფული
18:32
ჩაქაფული


ჩაქაფული

 

მასალა:

ცხვრი ხორცი (ძვლიანი) 600გრ.

მწვანე ხახვი  300გრ.

ტარხუნი  8 ძირი

ქინძი  8 ძირი

მშრალი თეთრი ღვინო  1/2 ჭიქა

მწვანე ტყემალი ან ქლიავი  200გრ.

მწვანე ცხარე წიწაკა, დაფქვილი შავი პილპილი და მარილი გემოვნებით.

მომზადება:

ხორცი დავჭრათ საშუალო ზიმის ნაჭრებად და მოვთუშოთ თავდახურულ მდგომარეობაში, როდესაც ხორცის წვენი აორთქლდება დავუმატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, ღვინო და ვთუშოთ  8–10 წუთის განმავლობაში. დავამატოთ ხორცს მთლიანი ტყემალი, მოვაყაროთ მარილი, წიწაკა და ვთუშოთ კიდევ 5 წუთი. თუ სითხე არასაკმარისი იქნება, შეგვიძლია დავუმატოთ ღვინო, წყლის დამატება არ არის რეკომენდირებული. მომზადების ბოლოს ჩაქაფულს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ქინძი, მთლიანი წიწაკა და ტარხუნა. ვადუღოთ მომზადებამდე. ჩაქაფული სუფრაზე გავიტანოთ თეთრ მშრალ ღვინოსთან ერთად.

კატეგორია: ხორციანი კერძები | ნანახია: 2197 | დაამატა: natia | ტეგები: ჩაქაფული | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: