მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1362
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 27 » ბელიაში
14:24
ბელიაში


ბელიაში

 

მასალა:

ცომი:

პურის ფქვილი 2 ჭიქა

წყალი ან რძე 1/2 ჭიქა

მარგარინი ან ზეთი 2 /.

კვერცხი 1.

საფუარი 10–15გრ.

მარილი 1/4 /.

ხორცის ფარში 300გრ.

ხახვი 1–2 თავი

წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

ცომის მომზადება:

კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ წყალი, ფქვილი, მარგარინი, საფუარი, მარილი და მოვზილოთ ცომი.

 

შიგთავსის მომზადება:

ხორცის ფარში შევწვათ (ბოლომდე არა) შემდეგ დავამატოთ ხახვი და გავაჩეროთ გაზქურაზე კიდევ 5 წუთი, გადმოვდგათ გაზქურიდან დავამატოთ მარილი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ. მომზადებულ ცომს მოვაჭრათ პატარა ნაწილი, გავაბრტყელოთ მრგვალად და გაბრტყელებული ცომის შუა გულში მოვათავსოთ გამზადებული შიგთავსი და შევახვიოთ ისე რომ ხორცი ჩანდეს ზევიდან. (ასეთივე მეთოდით გავაკეთოთ ცომის დანარჩენი ნაწილით). ტაფაზე დავასხათ დიდი რაოდენობის ზეთი, გავაცხელოთ და ჩავუშვათ მომზადებული ბელიაშები.

კატეგორია: ფქვილეული/ბურღულეული | ნანახია: 1919 | დაამატა: natia | ტეგები: ბელიაში | რეიტინგი: 0.0/0
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: