ბაჟე (მეგრული) - 25 აგვისტოში 2011 - samzareulo.ucoz.com
მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
რეკლამა
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
რეკლამა
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1246
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
რეკლამა
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 25 » ბაჟე (მეგრული)
20:13
ბაჟე (მეგრული)


ბაჟე (მეგრული)

                                                            

მასალა:

ნიგოზი (გათეთრებული) 500გრ.

იმერული ზაფრანა 1 ს/კ.

წითელი დაფქვილი წიწაკა 1 ჩ/კ.

ნიორი 3–4 კბილი

თეთრი ღვინის ძმარი 1 ს/კ.

მარილი გემოვნებით.

 

მომზადება:

დაახლოებით 500 მლ. ნადგარი წყალი ავადუღოთ და გავაცივოთ. გათეთრებული ნიგოზი გავატაროთ ნიორთან ერთად, დავუმატოთ მარილი, ზაფრანი, წიწაკა და კარგად ავურიოთ ერთიანი მასის მიღებამდე. დავამატოთ გაცივებული წყალი, კარგად გავძრათ, რათა სოუსმა მიიღოს არაჟნისებური სისქე, დავამატოთ ძმარი, გავსინჯოთ ბაჟე, თუ მარილი და წიწაკა აკლია დავუმატოთ. ბაჟე სუფრაზე გავიტანოთ ცალკე  ან მოვასხათ დაჭრილ ქათმის ხორცს ან თევზს.

 

რჩევა:

ტრადიციულად ნიგვზის მასას ხელით ზილავენ და ზეთი გამოჰყავთ, რომელსაც შემდგომ მომზადებულ სოუს თავზე აპკურებენ. (სუნელებთან დაკავშირებით არსებობს აზრი რომ, ზაფრანის გარდა აუცილებელია ქინძი, ზოგი კი უმატებს უცხო სუნელს, მაგრამ ფიქრობენ რომ ეს სუნელები ნიგოზს გემოს უკარგავს. ერთადერთი დამატებითი კომპონენტი რომლის დამატებაც ღირს ეს არის 1 ჩ/კ. ახალი ქინძის წვენი).

კატეგორია: ბოსტნეული/ფხალეული | ნანახია: 2986 | დაამატა: natia | ტეგები: ბაჟე (მეგრული) | რეიტინგი: 2.0/2
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: