მთავარი | რეგისტრაცია | შესვლა
სამზარეულო
საიტის მენიუ
ძებნა
შესვლის ფორმა
სექციის კატეგორიები
ქართული სამზარეულო [39]
ხორციანი კერძები [200]
თევზის კერძები [35]
რძის ნაწარმი [39]
ბოსტნეული/ფხალეული [138]
ფქვილეული/ბურღულეული [130]
საწებლები/სოუსები [50]
მწნილები/მარინადები [46]
მურაბები/ჯემები [97]
უცხოური სამზარეულო [45]
ცხოველის ხორცის კერძები [60]
ფრინველის ხორცის კერძები [63]
თევზის კერძები [58]
ბოსტნეული/ფხალეული [69]
სალათები [97]
ფქვილეული/ბურღულეული [71]
პიცები/ბუტერბროდები [96]
სამარხვო კერძები [144]
ტკბილეული [201]
ნამცხვრები [72]
ტორტები [84]
სასმელები [12]
კოქტეილი [4]
ლიქიორი [26]
ყავა [41]
ჩაი [39]
სხვადასხვა [306]
ჩანაწერების არქივი
კალენდარი
«  აგვისტო 2011  »
ორსამოთხხუთპარშაბკვ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
ჩვენი გამოკითხვა
შეაფასეთ საიტი
სულ პასუხი: 1361
სტატისტიკა

სულ ონლაინში: 1
სტუმარი: 1
მომხმარებელი: 0
......
...........
მთავარი » 2011 » აგვისტო » 26 » ბადრიჯნის მურაბა
21:29
ბადრიჯნის მურაბა


ბადრიჯნის მურაბა

 

მასალა:

ბადრიჯანი  100-110.

შაქარი  2კგ.

0,5 /.

კირი  300გრ.

ვანილი გემოვნებით.

მომზადება:

ქორფა ბადრიჯანს (თესლიანი არ უნდა იყოს) მოვაჭრათ წვერი და გავჭრათ ოთხად, ისე რომ ყუნწი შერჩეს. გავთალოთ და მივცეთ მრგვალი ფორმა ისე, რომ წვრილ ბადრიჯნებს დაემსგავსოს. მაშინვე ჩავყაროთ ცივ წყალში, რომ არ გაშავდეს და თავი დავახუროთ. შემდეგ ჩავყაროთ ქილაში, დავაყაროთ კირი, დავასხათ ცივი წყალი და გავაჩეროთ 1,5-2 საათი. შემდეგ ამოვიღოთ, კარგად გავრეცხოთ, ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში, ვადუღოთ 3 წუთი; გადავიღოთ საწურზე; ავადუღოთ წყალი, ჩავყაროთ შიგ ნახევარი ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილი, გაწურული ბადრიჯანი, ვადუღოთ 5 წუთი; გადავიტანოთ საწურზე და ხელით კარგად გავწუროთ. 100-110 ცალ პატარა ბადრიჯანზე ავიღოთ 2 კილოგრამი შაქარი, დავასხათ ბლომად წყალი და გავაკეთოთ სიროფი; ჩავყაროთ შიგ მომზადებული ბადრიჯანი და ვადუღოთ სანამ მოიხარშებოდეს. თუ ბადრიჯანი მოხარშული არ არის, სიროფი კი სქელია, მაშინ დავამატოთ ადუღებული წყალი.

კატეგორია: მურაბები/ჯემები | ნანახია: 3030 | დაამატა: natia | ტეგები: ბადრიჯნის მურაბა | რეიტინგი: 5.0/1
სულ კომენტარები: 0
სახელი *:
Email *:
კოდი *: